Behandelingen

Onderstaand vindt u een selectie van de meest voorkomende behandelingen in onze praktijk. Mocht u meer willen weten over behandelingen of gerelateerde onderwerpen verwijzen u graag naar www.allesoverhetgebit.nl. Verschillende patiënten willen graag weten wat een behandeling ongeveer kost. De tandartstarieven worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), op deze site Tandarts.nl staat een overzicht waarop alle kosten per behandeling uiteen zijn gezet.

Of download het tarievenoverzicht hier:

KNMT Tarievenlijst 2024

Periodieke controle

Tijdens de periodieke controle zal de tandarts of mondhygiëniste de staat van uw mond en gebit inspecteren. Deze preventieve controle wordt uitgevoerd om potentiële mondproblemen in een vroeg stadium te detecteren, zodat erger wordt voorkomen. Wij adviseren dit twee keer per jaar door ons te laten doen.

Lees meer

Vullingen

Als er tandbederf in een tand of kies zit of als je kies afbreekt, kan de tandarts deze restaureren met een vulling. De tandarts verwijdert eerst het aangetaste gedeelte, zodat uw tand grondig gereinigd kan worden, om vervolgens te vullen met het vulmateriaal composiet.

Kroon & Brugwerk

Kronen en bruggen zijn bedoeld als duurzame vervanging voor tanden en kiezen. Een kroon, vandaag de dag veelal gemaakt van porselein, wordt over de afgeslepen tand geplaatst en vastgelijmd. De kroon neemt hiermee de functie van de oude tand volledig over.

Lees meer

Wortelkanaalbehandeling

Een wortelkanaalbehandeling is een tandheelkundige behandeling waarbij de tandarts het binnenste tandweefsel (pulpa) verwijdert. Het hoofddoel van een kanaalbehandeling is het desinfecteren en hermetisch afsluiten van de wortelkanaal en de ruimte met het tandweefsel, zodat de ontstane irritatie met de vaak gepaard gaande pijn verdwijnt.

Prothese

Wanneer u een aantal tanden en kiezen mist kunt u kiezen voor het plaatsen van een uitneembare gebitsprothese. Bij een volledige prothese wordt een kunsthars boog met tanden over het tandvlees in de boven en/of onderkaak geplaatst. Een gedeeltelijke prothese bestaat uit een plaatje dat aan uw bestaande tanden en kiezen wordt vastgemaakt.

Extracties

Wanneer een tand of kies te veel is aangetast door tandbederf of door tandvleesontsteking, zal de tandarts adviseren deze te verwijderen om erger te voorkomen. Een extractie kan ook gedaan worden om ruimte te maken voor andere tanden, bij scheefgegroeide tanden of kiezen en voor het verwijderen van verstandskiezen. 

Implantologie

Wanneer een tand of kies volledig verwijderd moet worden, heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor het plaatsen van implantaat. Dit is een kunstwortel dat vast wordt gezet in het kaakbot waarop een kroon of brugconstructie wordt geplaatst. Deze techniek is esthetisch gezien een prachtige oplossing waarmee wij uw oude tand of kies op ‘natuurlijke wijze’ vervangen.

Mondhygiëne

Het komt voor dat de manier waarop u uw gebit verzorgt onvoldoende effectief is voor het verwijderen van allerhande tandplaque. Dit kan liggen aan de plek waar u moeilijk bij kan, onvoldoende of verkeerde poetstechniek of het gekozen materiaal.

Om tandbederf (cariës of gaatjes) en tandvleesaandoeningen te voorkomen én te bestrijden gaat u naar de mondhygiëniste.

Preventie

Indien bij controle blijkt dat u lichte mondproblemen hebt wordt u doorverwezen naar onze preventie assistente. Zij zal met u doornemen waar u op moet letten en wat u moet doen om de bestaande problemen te verhelpen om erger te voorkomen.

Lees meer

Klikgebit

Het klikgebit is ontwikkeld voor kaken die dusdanig zijn geslonken, dat er geen goede houvast meer is te krijgen voor een normaal kunstgebit, waarbij u wel het comfort behoudt van een vastzittend kunstgebit.

Lees meer

Tarievenlijst

De tandartstarieven zijn geldig vanaf 1 januari 2023 en kunt u hier bekijken. Om het u gemakkelijk te maken hebben wij hieronder de behandelingen uiteengezet, wanneer u op een onderwerp klikt krijgt u direct de kosten te zien. Het zijn de maximaal in rekening te brengen tarieven door zorgaanbieders die tandheelkundige zorg leveren. U kunt de gehele lijst ook downloaden door op onderstaande button te klikken.

KNMT Tarievenlijst 2024Oude KNMT tarievenlijst 2023

Gevolgen lege stoel

Helaas gebeurt het af en toe dat een patiënt niet op komt dagen. Dit kan een keer voorkomen, omdat u daar een goede reden voor hebt, maar meer dan eens hebben wij helaas geconstateerd dat de afspraak vergeten wordt ondanks eerder verstuurde herinneringen.

Door niet op de afspraak te verschijnen of niet tijdig af te bellen, blijft de stoel op de voor u gereserveerde tijd helaas leeg. Met name voor onze andere patiënten vinden we dit zeer vervelend, daar wij hen graag de mogelijkheid hadden geboden eerder behandeld te worden. Zoals u wellicht weet hebben wij een wachtlijst die wij graag zo efficiënt mogelijk willen wegwerken.

Ook financieel heeft het voor ons nadelige gevolgen, omdat wij de nodigde kosten moeten maken. Helaas zijn wij nu genoodzaakt u het bedrag in rekening te brengen die staat voor de geplande behandeling indien u geen moverende reden kunt geven voor uw afwezigheid.

Wanneer u vragen hebt over de rekening, dan kunt u een mail sturen naar wendy@rmvvtandartsen.nl
Wij vertrouwen op uw begrip voor deze zet.